Bestuurslid in de Kijker – Benoit Ockier

Kortrijk Koerse is nergens zonder een degelijk team, en vandaag presenteren we u een lid dat die degelijkheid uitermate belichaamt: Benoit Ockier.

Benoit is 37 jaar, een geboren Kortrijkzaan die een groot deel van zijn leven in Kortrijk doorbrengt.

Een niet onbelangrijk deel van zijn leven doet hij dat al met de uit Izegem afkomstige Charlotte Merlin, zijn echtgenote waarmee hij 3 schatten van kinderen heeft (Lucas, Lauren en Ernest).

U kan Benoit wel eens tegenkomen met een witte bouwhelm en schop in de hand,  want de man is zaakvoerder bij Wegenbouw Ockier NV.

Zij zijn gespecialiseerd in wegen-, grond- en rioleringswerken zowel voor publieke als private sector. Vele van de Kortrijkse wegen zijn door Wegenbouw Ockier NV al onder handen genomen. Zo werden onder meer heel recentelijk de gladde greppels van de Grote Markt vervangen door veiliger exemplaren voor fietsers. Daarnaast werd onder andere door het bedrijf ook het Sint-Amandsplein, de Houtmarkt/Lange Brugstraat, de Overleiestraat enz. volledig vernieuwd.

Benoit is 6 jaar geleden in Kortrijk Koerse beland en houdt zich bij ons vooral bezig met het financiële (opstellen budgetten, boekhouding…) en het sportieve (contacten met wielerbond, wedstrijdorganisatie, boeken van renners…).

De man is werkelijk gepassioneerd door het wielrennen en houdt van harde koersen, zoals de klassieker Parijs-Roubaix of de Strade Bianche, een klassieker in wording.

Een renner die er altijd voor gaat zoals Peter Sagan moet dan wel zijn favoriete coureur zijn.

Dezelfde verbetenheid legt Benoit trouwens ook zelf aan de dag bij de Piongs, de Kortrijkse wielerclub van eigenaars van de mooiste wieleroutfit.

Sportief gaat hij verder graag joggen, wat voor hem ook een ideaal moment is om wat te kunnen wegdromen.

Kortrijk Koerse droomt met hem mee.

Post Media Link

admin