Bestuurslid in de Kijker – Dieter Stockman

In onze reeks ‘Bestuurslid in de Kijker’ komt vandaag Dieter Stockman aan bod.

Dieter is 39 jaar en geboren en getogen in Kortrijk.

Sedert enkele jaren woont hij in Avelgem, dicht bij de huisartsenpraktijk in Heestert van zijn vrouw, Ann Vanherpe (afkomstig uit Zwevegem). Zelf is Dieter stichtend  partner in het advocatenkantoor ‘Tack 51 Advocaten’, gevestigd te Kortrijk in de Tacklaan aan de achterkant van het station (het vroegere ‘Texcour’).

Als advocaat houdt Dieter zich vooral bezig met het opstellen en onderhandelen van contracten en overnames. Daarnaast heeft hij bijzondere interesse voor aanneming.

Dieter wil de perceptie van de meeste mensen wegwerken dat een advocaat een te mijden optie is die pas ingeschakeld wordt als men het zelf niet heeft kunnen oplossen.

Een advocaat kan integendeel vaak een discussie in de kiem smoren en tot een oplossing komen zonder dat daarvoor jarenlang moet geprocedeerd worden. Het beperkt ook de kosten. Goede (overname)contracten zijn volgens Dieter trouwens ook een ideale manier om procedures en discussies tout court te vermijden : als alles klaar en duidelijk op papier staat en overeengekomen is, waarom zou men dan nog gaan discussiëren en procederen?

Dieter is een grote wielerfan, die als kind alle grote wedstrijden en rondes al volgde op tv bij oma.

Zijn favoriete koers is nog altijd de Ronde van Frankrijk. Het is dan ook logisch dat hij een drietal jaren geleden bij Kortrijk Koerse beland is, en dit op vraag van Benoit en Kristof. Hij houdt er zich bezig met het schrijven van commerciële en andere teksten, alsook het juridische.

In zijn vrije tijd houdt Dieter van sport, vooral mountainbiken. Hij is ook gepassioneerd door autosport en doet actief aan outdoor karting. Van Kortrijk Koerse mag Dieter op alle vlakken gas geven, tenzij natuurlijk op de openbare weg 😉

Post Media Link

admin