Bestuurslid in de Kijker – Michaël Mullie

De volgende kandidaat in onze serie ‘Bestuurslid in de Kijker’ is Michael Mullie.

Michael is 33 jaar en afkomstig van Zwevegem (Sint-Denijs). Hij ging als jonge snaak naar school in Kortrijk waar hij ook lid was van scouts Saeftinghe. Hij woont tegenwoordig in Bissegem met zijn vrouw Astrid, een Bissegemse die daar nu een apotheek runt.

Professioneel is Michael geassocieerd notaris te Zwevegem (Sint-Denijs). Michael breekt graag een lans voor het notariaat: in tegenstelling tot wat velen misschien denken is het een boeiende job met veel variatie en veel contact met mensen. Het beroep kent de laatste jaren een serieuze verjonging, onder andere ook doordat notarissen een examen moeten afleggen om toe te treden tot de job.

Michael is 3 jaren geleden eerder toevallig in Kortrijk Koerse beland in het kader van de organisatie van deKortrijkzanenkoers. Die koers bleek een instant succes. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat veel gegadigden eens willen meedoen aan een wedstrijd zonder er in de eerste ronde al uitgereden te worden (enkel echte amateurs mogen immers meedoen dus geen mensen die regelmatig koersen rijden).

Zijn lievelingskoers is was vroeger Luik-Bastenaken-Luik, maar omdat die wedstrijd de laatste jaren veel te gesloten (wellicht te zwaar) is en enkel op de laatste hellingen vuurwerk geeft, gaat zijn voorkeur thans naar Parijs-Roubaix.

Zijn favoriete renner was kasseienkoning Tom Boonen. Nu die met pensioen is, moet hij op zoek naar een andere favoriet, Yves Lampaert zit daar voorlopig in pole-position.

Zélf is hij overigens een fervent fietser die wekelijks op de fiets kruipt. Hij is lid en secretaris van de Kortrijkse fietsclub Beuterverzet 53 x 11.

Michael mag van Kortrijk Koerse alvast op jacht naar alweer een fantastische Kortrijkzanenkoers.

Post Media Link

admin