Bestuurslid in de Kijker – Pieter Vandewalle

In onze reeks ‘Bestuurslid in de Kijker’ komt vandaag Pieter Vandewalle aan bod.

Pieter is een 36-jarige enthousiasteling, geboren in Wevelgem maar opgegroeid in Kortrijk.

Hij is International Sales Manager bij Balta Home. Meer bepaald is hij verantwoordelijk voor Scandinavië en UK/IRL.

Balta is een wereldspeler op vlak van vloerbekleding. Naast haar divisie voor kamerbreed tapijt (tapis plein in de West-Vlaamse volksmond) is de Balta Home afdeling de marktleider en trendsetter in afgepast tapijt. Balta is een verticaal geïntegreerd bedrijf en produceert dus van de basisgrondstof tot afgewerkt product in verschillende sites in België en Turkije. Hun tapijten zijn vooral te vinden bij grote winkelketens waar het draait om grote volumes. Pieter werkt met een heel dynamisch team en dit vertaalt zich dan ook jaar na jaar is een mooie groei, niet evident in een zeer concurrentiele markt!

De uitdaging voor de toekomst is zoals voor vele ondernemingen de impact van BREXIT op de omzet. Pieter ziet daar voor Balta slechts een beperkt risico omdat zij niet louter afhankelijk zijn van die markt.

Pieter  heeft zich na de fantastische eerste editie op het Schouwburgplein  in 2015 en dit op vraag van leden Kristof en Benoit bijgevoegd in het team.

Pieter houdt zich als secretaris specifiek bezig met het opstellen van de verslagen van vergaderingen en regelt de personeelszaken van Kortrijk Koerse samen met Michel.

Pieter is een koersliefhebber, is al sinds jaar en dag actief lid van de Kortrijkse fietseigenaarsclub ‘De Piongs’ en zijn favoriete koers is Parijs-Roubaix.

Een favoriete coureur heeft hij niet, maar hij heeft steeds veel sympathie voor de hardwerkende, nuchtere Belgen.

Naast fietsen houdt hij nog van tennis, golf en meer algemeen de ‘kleine dingen’.

Kortrijk Koerse is bijzonder opgezet met de inzet van Pieter, en wenst hem op alle gebied het allerbeste.

Post Media Link

admin