Konvert Kortrijk Koerse maakt van 17 augustus onvergetelijke dag

Kortrijk Koerse, dat is toch gewoon kijken hoe renners twee uur lang rondjes rijden door de stad? Vergeet het. De organisatie pakt dit jaar uit met een programma dat bezoekers een hele namiddag en avond in de stad moet houden. Met klap op de vuurpijl: een optreden van Niels Destadsbader.

De tijd dat Kortrijk Koerse niet meer was dan pintjes drinken en naar renners kijken, ligt al even achter ons. Het bestuur wou dit jaar meer dan ooit inzetten op beleving rond het parcours en dat is meer dan gelukt. “Vorig jaar kregen we het verwijt dat Kortrijk Koerse alleen oog had voor de vips”, zegt afscheidnemend voorzitter Kristof Vanfleteren. “Daarom hebben we dit jaar resoluut de kaart getrokken om van Kortrijk Koerse een totaalspektakel te maken.”

En dat begint al om 15 uur, drie uur voor de start van het criterium voor de eliterenners. “Dan opent op de Graanmarkt het Konvert Koerse Kaffee met daarbij een heus kinderdorp. Op die manier willen we echt de gezinnen naar de stad trekken”, zegt Anthony Tombeur, binnen de organisatie verantwoordelijk voor de logistiek en de infrastructuur. “Terwijl de Kortrijkzanenkoers gereden wordt, is er om half vijf op de Grote Markt ook een optreden van de Ketnet Band. Aansluitend wordt de beste renner van de stad gehuldigd.”

Zanger en tv-figuur

Daarna ligt de focus weer helemaal op de koers, met om 18 uur op de Grote Markt de start van de wielerwedstrijd. Terwijl de renners rondjes rijden, blijft iedereen welkom langs het parcours of in het Konvert Koerse Kaffee op de Graanmarkt. Pas na de wedstrijd opent de Quartier Vipzone op het Schouwburgplein de deuren.

“Om half tien ’s avonds hebben we Niels Destadsbader geboekt”, weet Anthony Tombeur. “Met een optreden op de Grote Markt van de populaire zanger en tv-figuur hopen we nog meer volk te lokken naar de binnenstad. Want we willen echt meer aanbieden dan zomaar een wielerwedstrijd.”

Eenmaal Niels Destadsbader uitgezongen is op de Grote Markt, verhuist een deel van het gezelschap weer naar het Schouwburgplein. “Voor de genodigden is er daar nog een dj-set met lichtshow en dance acts gepland. Om maar te zeggen: we zijn als organisatie gegroeid en pakken dit jaar uit met meer dan wat renners. Dit moet een heus volksfeest worden.”

Post Media Link

admin