Bestuurslid in de Kijker – Johan Vanneste

Kortrijk Koerse is een hechte groep van enthousiastelingen die zich ieder jaar weer inspannen om er een fantastisch evenement van te maken. We leren u deze mensen (beter) kennen in onze reeks ‘Lid in de Kijker’. De aftrap wordt gegeven door oudgediende Johan Vanneste.

Johan is een geboren en getogen Kortrijkzaan, die 31 jaar lang samen met zijn echtgenote de bekende ‘Bakkerij Vanneste’ heeft uitgebaat. Menige klant herinnert zich nog zijn legendarische ‘caffé-confiturekes’.

Intussen geniet Johan van een welverdiend pensioen met vrouw, kinderen en talrijke kleinkinderen.

Kortrijk Koerse mag al sedert 1976 (toen was de redacteur van dit artikel nog niet eens geboren) op de onverdroten inzet van Johan rekenen, die zich bijzonder nuttig maakt voor Kortrijk Koerse met zijn logistieke steun.

U spot hem ook telkens als pintjestapper op de Kortrijkse zomermarktjes waar Kortrijk Koerse ook present is.

Zijn jarenlange ervaring is voor Kortrijk Koerse van goudwaarde, samen met Germain Van Wietendaele (die u in een volgende aflevering nader leert kennen) is hij immers de laatste van de ‘oude garde’.

Los van zijn passie voor Kortrijk Koerse is Johan ook een algemene wielerliefhebber, de Ronde van Vlaanderen is zijn favoriete koers.

Johan is van plan nog vele jaren door te gaan als lid van Kortrijk Koerse en Kortrijk Koerse hoopt dat natuurlijk samen met hem.

Post Media Link

admin